Over mij

Ik ben opgegroeid in Biddinghuizen (Flevoland). In het gezin ben ik de één na oudste en ik heb vijf broers. Van jongs af aan heb ik bij mijn ouders gezien dat zij zich inzetten voor kerk en maatschappij. Je doet iets voor de mensen om je heen, voor de club of vereniging waar je lid van bent zet je je in. Het gaat om het geheel en niet om jou als individu.

Genieten van genietende mensen

Ik heb het nooit vervelend gevonden om op een podium te staan. Genieten van genietende mensen, zoals in het interview met Handel en Wandel in 2016 gekopt wordt, had ik ook als kind, als jongere al. Ik organiseerde, regelde activiteiten en kon er iedere keer voor zorgen dat het samenspel tussen deelnemers en toehoorders klopte.

Op de middelbare school heb ik meegedaan aan een grote productie in het kader van het 65jarig jubileum van de school. Dit is van positieve invloed geweest op het bewegen op het podium. De ervaringen later door het meespelen in drie grote amateurmusicals (georganiseerd door www.musicalbiddinghuizen.nl) hebben ertoe bijgedragen dat ik bewust op het podium sta.

Oog voor de mensen om mij heen

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding HBO-J (jeugdwelzijnswerk) gedaan op Windesheim in Zwolle. Een opleiding waar ik veel over mezelf heb geleerd en waar ik bevestigd werd in mijn oog hebben voor de mensen om mij heen. Het draait niet om mij, maar om de mensen waar ik mee werk.

Ruim twintig jaar heb ik gewerkt in de jeugdhulpverlening, op leef- / behandelgroepen als pedagogisch medewerker bij uithuisgeplaatste pubers. Per 1 september 2014 is deze baan gestopt. De groepen werden gesloten en er werd gekozen voor een nieuw zorgconcept.

Inspiratie

Op zoek naar nieuw, ander werk. Wat past bij mij? Blijf ik hetzelfde werk zoeken of ga ik iets nieuws, iets heel anders doen? Als deelnemer aan een symposium zag ik de dagvoorzitter aldaar aan het werk. En dat inspireerde mij. Immers, in mijn vrijwilligerswerk voor met name de kerk en de voetbalvereniging leidde ik al activiteiten, stond ik op het podium, organiseerde ik bijeenkomsten en was altijd weer mijn doel dat de deelnemers het goed hadden.

Dagvoorzitter worden

Op zoek naar passende scholing om het werk van dagvoorzitter en presentator ook als professional te gaan doen, kwam ik de training Leren Modereren (deze heet inmiddels Workshop Dagvoorzitter) tegen. Deze heb ik gevolgd en dat heeft gezorgd voor inzicht en scholing in het werk als dagvoorzitter en presentator. Ik sta als professional op het podium. En ik blijf bijscholen en bijleren door het volgen van trainingen en het lezen van vakliteratuur.

Ook het kijken naar en leren van andere professionals zorgt voor scholing. Zo blijf ik, zoals een mededeelnemer van een training het mooi verwoordde, 'the learning professional'. Door te doen, te ervaren blijf ik groeien in mijn vak.

Kwaliteiten

De reden dat ik gestart ben met 10 voor je dag is dat ik wil doen waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg door het te geven: Luisteren, spreken, gesprekken en discussies leiden, presenteren, regelen, organiseren, mensen zo aanspreken dat ze zich welkom voelen.

In mijn werk als dagvoorzitter en presentator kan ik mijn kwaliteiten inzetten om zo een evenement of bijeenkomst mede tot een succes te laten worden.

Presentatietraining en -coaching

Sinds november 2016 geef ik presentatietraining. Doel is altijd om de deelnemers aan mijn coaching en training met meer zelfvertrouwen op het podium te laten staan. In 2019 heb ik de opleiding tot gecertificeerd professioneel presentatiecoach gevolgd. Het plaatje is compleet nu, ik heb het werk gevonden wat bij mij past!

Samen werken voor jouw dag

​Dat is mijn belangrijkste uitgangspunt in mijn werk. Samen werken voor jouw dag voor een 10 voor je dag.

Scholing o.a.:

  • Workshop participatie of polarisatie (via Dagvoorzitter.nl, oktober 2023)
  • Trainingsdag socratische gespreksvoering bij Eelke Wiss (2021)
  • Opleiding tot Gecertificeerd Professioneel Presentatiecoach bij School voor Presentatiecoaching (www.svpc.nl) - 2019 gecertificeerd
  • Training Leren Modereren / Workshop Dagvoorzitter via dagvoorzitter.nl
  • Training Meeting Design via mindmeeting.org
  • Driedaagse training Professioneel Gespreksleiden via debat.nl
  • Interaction Design via dagvoorzitter.nl
  • Cursus uitvaartleiden via PKN.nl - gecertificeerd
  • Tweedaagse training Interviewtrechnieken van Frenk van der Linden (2022)

In mijn vrije tijd

Bij BAS Voetbal ben ik lid van de sponsorcommissie, ik verzorg ook het omroepen bij thuiswedstrijden van het eerste elftal. Als sponsorcommissie organiseren we de jaarlijkse sponsoravond, waarbij ik gespreksleider ben. Van 2010-2017 heb ik leiding gegeven aan het jeugdkamp. Tevens ben ik vertrouwenscontactpersoon.
Als lid van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen ben ik betrokken en heb ik diverse functies gehad binnen de kerkenraad (4 jaar Diaken, 6 jeugdouderling, 8,5 jaar tweede scriba). Momenteel beheer ik (met anderen) de sociale media.
Ik zing graag en doe dat in koorverband bij Zon en Zegen in Biddinghuizen. Vanaf 4 oktober 2022 ben ik voorzitter van dit koor.
 


Realisatie: Sybit - Software op Maat